Intervisie

Intervisie is een vorm van ondernemend leren in groepsverband. De groep bestaat hierbij uit gelijken. Door collegiale ondersteuning en onderlinge advisering kom je tot nieuwe inzichten en oplossingen.

Je neemt situaties uit je dagelijkse beroepspraktijk als vertrekpunt. Je formuleert leervragen, komt samen met collega’s tot oplossingen, leert buiten de kaders te denken en concrete acties te formuleren.

Het doel van intervisie is gedragsverandering door het vergroten van zelfreflectie en bewustwording.

Onder zelfreflectie wordt verstaan, terugkijken, bespiegelend overdenken en zoeken naar betekenissen, met als doel je inzicht te vergroten. (Jeroen Hendriksen 2005)
Uitgangspunt is dat je “leert te doen, door te doen wat je moet leren”.
Terugkijken naar werkervaringen is een belangrijk begin om meer bekwaam te worden in reflectie. Verder nodigt intervisie uit tot een dialoog waarbij ieders aandeel van waarde is en een bijdrage kan leveren aan nieuwe inzichten, zowel individueel als samen met de hele groep. De dialoog ontstaat door de ander te bevragen.

Er zijn verschillende soorten Intervisie , zowel begeleid of onbegeleid. Bij het starten van en intervisiegroep wordt er meestal eerst gekeken naar welke vorm het meest geschikt is. Vaak zijn er eerst een aantal bijeenkomsten begeleid waarna de intervisiegroep zelfstandig verder kan.

STAPKRACHT

Sportlaan 12

8095 RJ 't Loo Oldebroek

info@stapkracht.nl

Haike Nillesen +31 640110333

Anco Weijman +31 625066446

Geïnteresseerd in onze trainingen?

Ben je benieuwd hoe ook jij de volgende stap kunt zetten? Neem dan vrijblijvend contact op!

Training

STAPKRACHT gelooft in de kracht van verscheidenheid, ieder mens heeft zijn unieke talenten. Wij hebben een aantal unieke trainingen ontwikkeld waarbij je leert deze talenten verder te ontwikkelen:

Intervisie: Wij zien intervisie als een mooie manier om ondernemend te leren in teamverband. Natuurlijk weten teams hoe intervisie werkt, maar het feit dat wij als onafhankelijke trainer het proces bewaken, helpt bij het creëren van een veilige omgeving. Van daaruit kun je als team groeien. Lees meer

Persoonlijke krachtOm jezelf te ontwikkelen, moet je veranderingen doormaken. Die veranderingen zijn soms positief en soms wat minder positief. Juist door dat soort leermomenten groei je. Want elke verandering betekent ontwikkeling. En wij weten hoe dat voelt. Lees meer 

WeerbaarheidIn deze training staat zelfvertrouwen centraal. Je leert fysieke, mentale en verbalen technieken toe te passen. Lees meer

Wil jij fitter worden door te wandelen ?
STAPKRACHT  start op 2 oktober met de 3egroep FITSTAP
Zet de eerste stap naar een gezonder leven

Effectief en verantwoord fitter worden door buiten te wandelen in groepsverband. Want je hoeft het NIET alleen te doen. Samen sporten motiveert en zorgt dat je het volhoudt.

 

© Stapkracht 2017. Powered by Slagkracht